Peeling chimic

Peeling chimic

Articol scris de dr. Mark Narkis, Medic Specialist Dermatovenerologie

Peeling-ul chimic ajuta la revigorarea si rejuvenarea pielii prin descuamare (desprinderea straturilor superficiale ale epidermei) aplicandu-se o solutie bine dozata de acizi.  Poate fi aplicat pe orice tip de ten.

Peeling-ul care poate fi efectuat de catre medicul specialist, in Cabinetul de Dermatologie al Centrului Medical SPHERA din Bucuresti (Peeling Jessner) este un peeling superficial spre mediu constand intr-o combinatie de 3 acizi: acid lactic, salicilic si rezorcina.

Beneficii

Printre beneficiile peeling-ului chimic efectuat in CM Sphera se numara:

  • Intinerirea aspectului pielii faciale, a gatului si a decolteului.
  • Ameliorarea cicatricilor post-acnee.
  • Reducerea pana la disparitie a hiperpigmentarii solare.
  • Estomparea ridurilor fine.
  • Imbunatatirea texturii si a calitatii pielii.
  • Estomparea porilor.

Cand sa efectuam un peeling chimic

Medicii recomanda ca efectuarea unui peeling chimic sa fie facuta in sezonul rece, in principal deoarece pielea post peeling trebuie ferita de raze solare puternice.  Un alt aspect important este ca peelingul nu trebuie aplicat pe pielea deja bronzată, pentru a evita provocarea de arsuri sau hiperpigmentari.

Frecventa cu care poate fi aplicat un peeling chimic este de o sedinta la 6 saptamani.  Solutia poate fi aplicata de pana la 4 ori in aceasi sedinta, numarul de aplicari fiind stabilit de catre medic, in functie de fiecare pacient.  La aplicarea solutiei, pacientul poate simti o senzatie de caldura / arsura, dar aceasta va disparea in cel mult un minut.

Deosebit de important este ca pacientul sa urmeze sfaturile de ingrijire post-peeling pe care medicul i le va indica.  Pacientul va acorda o atentie speciala atat hidratarii intregului organism, cat si utilizarii cremelor hidratante.

La sfarsitul tratamentului veti observa ca in urma peeling-ului pielea este mai neteda, mai luminoasa si are un aspect intinerit.

Concluzii

Dintre toate tratamentele estetice peelingul chimic este procedura cu cel mai bun raport eficienta-pret!!

In doar o saptamana faţa dumneavoastra va arata perfect!!

Efectul obtinut este ca al unui mini lifting facial total !

 

Sursa text: Dr. Narkis MARK, Medic Specialist Dermatovenerologie
Sursa foto: Freepik.com

 

Programarile la Cabinetul de Dermatocosmetica al Centrului Medical Sphera, la Dr. Mark Narkis pot fi facute online sau telefonic, apeland Call Center la 031.433.5069.

 

2015 © Copyright - Centrul Medical Sphera

Pentru urgente medicale in afara orelor de program apelati oricand, cu incredere 112, numarul unic de urgenta.