Fabricat in Romania

Fabricat in Romania – o eticheta destul de rar intalnita, fie ca vorbim de rafturile supermarketurilor cat si de piata de servicii de orice natura. Dupa Revolutie am devenit, ca natie, mai pretentiosi, mai atenti la calitatea ofertei, mai cosmopoliti, mai orientati catre tot ceea ce venea din exterior. Si, la drept vorbind, cum sa nu fi fost asa cand, inca dinainte de ’90, din cauza lipsurilor de bunuri de larg consum din Romania incepuseram sa ne uitam din ce in ce mai des “afara”.

Acum, la peste 25 de ani de la Revolutie vorbim de o alta realitate – industria romaneasca este sublima dar lipseste cu desavarire, cum ar fi spus un celebru personaj de-al lui Nenea Iancu, generatiile de azi sunt din ce in ce mai dependente de produsele I.T. super-tehnologizate si, bineinteles, produse “afara”, legumele si fructele romanesti, desi multe dintre ele cultivate dupa metode traditionale, deci, mai sanatoase, nu sunt la fel de aspectuoase ca cele din strainatate, in iunie ne fac deja cu ochiul pepenii din Turcia si Grecia si in august mancam deja struguri din Spania, deci, ce rost sa mai asteptam inca doua-trei luni pana cand apar si produsele autohtone pe tarabe; in acest fel, constiinta si mentalitatea colectiva s-au schimbat. In 25 de ani Romania a devenit o piata de consum pentru produsele de import si prea putin a reusit sa exporte. Si nu pentru ca nu ar avea succes produsele noastre de export – avem un Bitdefender care cucereste piata de antivirus la nivel mondial, avem un Roboscan, produs premiat de multiple ori la concursurile de inventica internationale, ne mai laudam cu o Dacie, atat de blamata in interiorul tarii si atat de apreciata pe pietele internationale si mai avem savoarea unui magiun de Topoloveni, de altfel una dintre foarte putinele marci romanesti pentru care detinem drepturi. Cam atat, cu scuzele de rigoare daca am uitat sa enumeram aici toate produsele romanesti de export de succes.

Si totusi, principalul produs de export romanesc nu sunt produsele in sine, obiecte sau programe IT, ci oamenii – romanii, ca forta de munca bruta sau calificata, ca asistenti, ca medici, ca ingineri, ca programatori, ca sportivi sau ca functionari publici care isi fac, fiecare, datoria in tarile de adoptie. Si, in timp ce aceasta forta de munca pleaca sa munceasca prin alte tari, in Romania ne plangem din ce in ce mai des de calitatea serviciilor, iar piata de servicii medicale nu face exceptie de la regula.

Grupul de firme IDS, din care fac parte Centrul Medical SPHERA, IDS-Laboratories si Medical Expert Clinic, se mandreste cu faptul ca, pe o piata a serviciilor medicale in care principalii jucatori sunt companiile straine, ne-am mentinut inca de la infiintare cu un actionariat si cu un capital autohton, tinand mereu ridicata stacheta calitatii serviciilor oferite.

Desi nu intotdeauna ne-a fost usor, avand in vedere anvengura furnizorilor de servicii medicale veniti din strainatate, am continuat sa ne extindem la nivel national si sa oferim servicii prompte, de calitate si la preturi accesibile tuturor clientilor nostri. Nu degeaba sloganul laboratoarelor noastre de analize medicale este “Diagnostice de certitudine” – am furnizat si vom continua sa furnizam certitudine in diagnosticare si tratament; numai astfel putem sa facem diferenta si putem sa fim in continuare unul din furnizorii nationali de servicii medicale la un inalt standard de calitate.

Nu ne dorim sa facem in acest material apologia antreprenoriatului romanesc. Nu dorim sa vorbim azi, in zi de Sarbatoare Nationala, despre greutatile pe care le intampina un antreprenor roman, acestea sunt binecunoscute tuturor celor care si-au incercat succesul in antreprenoriat in Romania, la un nivel mai mic sau mai mare.

Dorim doar sa profitam de prilejul pe care ni-l ofera in fiecare an ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, si, pe langa urarile de sanatate si de implinire pe care le adresam de regula tuturor romanilor, dorim in mod special sa adresam multumirile noastre tuturor celor care in acest an ne-au calcat pragul si au apelat la serviciile medicale pe care le oferim noi sau alte grupuri medicale romanesti – cu orice serviciu medical pe care ni l-ati solicitat si vi l-am oferit am reusit impreuna sa crestem calitatea serviciilor medicale romanesti, sa consolidam prezenta unui grup romanesc pe piata de servicii, sa mentinem un loc de munca pentru un medic roman. Totodata, tinem sa felicitam toti antreprenorii romani de pe piata de servicii medicale, in primul rand pentru curajul de a incepe o afacere in domeniul medical, un domeniu extrem de sensibil si cu impact social si emotional puternic, si in al doilea rand pentru ca impreuna reusim sa furnizam romanilor servicii medicale de calitate si sa demonstram capacitatea sistemului medical privat romanesc de a supravietui economic si de a se dezvolta pe piata autohtona.

La multi ani tuturor romanilor! Mult succes tuturor companiilor romanesti care furnizeaza produse sau servicii de calitate “fabricate in Romania”!

2015 © Copyright - Centrul Medical Sphera

Pentru urgente medicale in afara orelor de program apelati oricand, cu incredere 112, numarul unic de urgenta.