Dermapen - Stimularea secretiei naturale de colagen si tratarea ridurilor din zonele greu accesibile ale fetei

Stimularea secretiei naturale de colagen si tratarea ridurilor din zonele greu accesibile ale fetei

Dermapenun instrument util in tratamentul cicatricilor de acnee, vergeturilor, precum si in reintinerirea pielii Articol scris de dr. AVRAM Elena, Medic Specialist Dermatovenerologie

Dermapen a fost aprobat in anul 2011 si ofera pacientilor o alternativa situata intre peelinguri si terapia cu laser.

Mecanismul de actiune al produsului presupune o perforare microscopica a pielii, utila in stimularea secretiei naturale de colagen. Dermapen este un instrument mai eficient si mai sigur pentru tratamentul fractionat al pielii, fata de sistemele de tip roller, datorita modului de actiune pe verticala. Pe langa actiunea mecanica exercitata asupra fibrelor de colagen si elastina, Dermapen ajuta la absorbtia ingredientelor active din cremele si serurile anti-aging in straturile mai profunde ale pielii. Dermapen este util in tratarea cicatricilor de acnee, reducerea dimensiunii porilor faciali si ajuta la imbunatatirea aspectului liniilor fine, ridurilor si vergeturilor.

Dupa cum stim, odata cu inaintarea in varsta, productia de celule, colagen si elastina scade, conducand la aparitia ridurilor si a aspectului de ten tern, imbatranit. Prin terapia de inducere a colagenului promovata de Dermapen pielea este stimulata sa se repare. Unul din avantajele Dermapen este ca permite tratarea ridurilor din zone greu accesibile precum cea perioculara, din jurul nasului sau a buzelor.

Dermapen prezinta un capat de unica folosinta cu 11 ace foarte fine. De asemenea, dispune de vibratii care diminueaza durerea si cresc eficienta tratamentului. In functie de toleranta fiecarui pacient, inainte de tratament poate fi aplicata local o crema anestezica.

Etapele tratamentului cu Dermapen

  1. Curatarea tenului cu un produs demachiant potrivit tipului de ten. Ulterior, pielea va fi stearsa cu o solutie antiseptica.
  2. Aplicarea unei creme anestezice pe zona de tratat. Aceasta este lasata sa actioneze 15 pana la 50 minute (in functie de produsul folosit), dupa care este indepartata si pielea este, din nou, stearsa cu o solutie antiseptica.
  3. Aplicarea ingredientelor active. Sunt aplicate uniform, pe toata suprafata de tratat. Numeroasele micro-orificii obtinute prin actiunea acelor vor favoriza patrunderea in piele a ingredientelor active.
  4. Tratarea cu Dermapen. Medicul selecteaza adancimea acului si viteza adecvata zonei de tratament si incepe procedura, exercitand o presiune constanta la nivelul pielii.
  5. Calmarea, hidratarea tenului.

 

Recomandari post-procedura

Dupa tratament veti evita expunerea la soare. Datorita sensibilitatii crescute a pielii post tratament, va recomandam ca pe o perioada de cel putin 2 saptamani sa utilizati o crema cu factor de protectie solara 50+ destinata pielii sensibile.

Dupa procedura, tenul va avea un aspect roz-rosu, ca dupa o expunere prelungita la soare. Pielea revine la culoarea obisnuita a doua zi si, astfel, va puteti relua activitatile cotidiene fara a fi nevoit/a sa stati in casa.

Beneficiile vor aparea in cel mai scurt timp. Veti avea un ten mai intins, mai luminos, cu ridurile fine estompate.

 

Articol scris de dr. AVRAM Elena, Medic Specialist Dermatovenerologie
Foto:  freeimages.com

 

Pana la 31 octombrie 2016 in CM Sphera Marasesti beneficiati de posibilitatea de a efectua o consultatie dermatologica + un tratament de rejuvenare faciala, gat si decolteu la numai 408 lei in loc de 510 lei.
Programarile la Cabinetul de Dermatologie le puteti face telefonic, apelând Call Center la 031 433 5069 sau online, utilizand formularul disponibil aici.

 

2015 © Copyright - Centrul Medical Sphera

Pentru urgente medicale in afara orelor de program apelati oricand, cu incredere 112, numarul unic de urgenta.