Peelingul chimic

Peelingul chimic

Articol scris de dr. AVRAM Elena, Medic Specialist Dermatovenerologie

 

Peelingul chimic reprezinta o metoda neinvaziva de rejuvenare cutanata. Aplicarea pe piele a solutiei de peeling determina o distructie controlata a straturilor superficiale ale pielii producand in prima faza o exfoliere urmata de un proces de regenerare cutanata.

Rezultatul peelingului chimic consta intr-un aspect imbunatatit, intinerit, mai luminos al pielii, putand totodata ameliora unele defecte cutanate precum cicatrici post-acneice sau pete pigmentare.

Intensitatea peelingului folosit variaza in functie de concentratia si tipul de acid folosit, tipul pielii si de sensibilitatea specifică fiecarui pacient. Dacă doriți ca o fata curata si frumos, pentru a face o programare pe site-ul nostru.

Peelingurile efectuate in cabinetul de Dermatologie din CM Sphera

  • Mask Peel – produs pentru peeling superficial cu acid glicolic 30% destinat in principal tenului acneic, cu pori dilatati si exces de sebum. Dintre metodele de actiune ale acestuia enumeram: scaderea secretiei de sebum, actiunea keratolitica, uniformizarea aspectului pielii si accelerarea reinnoirii celulare.
  • Milk Peel este un produs pentru peeling ce contine acid glicolic 50%, acid lactic si acid salicilic. Este indicat in tratamentul unui ten tern, incarcat, cu riduri fine. Acest tip de peeling reda luminozitatea tenului, stimuleaza epidermul, imbunatateste ridurile fine si intensifica actiunea cosmeticelor zilnice.

Etapele peelingului chimic

  • Prima etapa consta in aplicarea pe un ten perfect curat si uscat a unei spume de degresare cu acid glicolic 15% (Foamer 15) care va fi indepartata dupa aproximativ 1 minut.
  • Urmeaza intinderea pe toata suprafata fetei intr-o anumita ordine a solutiei de peeling care actioneaza in jur de 2-3 minute. Pacienta va simti o senzatie usoara de usturime pe parcursul actionarii substantelor de peeling.
  • La final fata va fi curatata cu un servetel textil umezit cu apa rece. Procedura va fi incheiata prin aplicarea unui produs de calmare care contine si factor de protectie solara (SPF 50+).

Conduita pe care pacientul trebuie sa o urmeze dupa peelingul chimic

  • Timp de 8 ore dupa tratament fata nu va fi spalata.
  • 7-10 zile dupa peeling sunt interzise exfolierea mecanica prin produse de gomaj, gratajul (scarpinarea) fetei si aplicarea solutiilor tonice sau mastilor cosmetice.

Experienta noastra arata ca efectuarea mai multor peelinguri superficiale intr-un interval scurt de timp are rezultate mai bune comparativ cu un peeling mai profund care necesita o perioada mai lunga de recuperare.

Peelingurile Mask Peel si Milk Peel sunt produse de peeling superficial care nu presupun repaus fizic la domiciliu pentru refacerea aspectului tenului. Pielea va fi rosie in ziua peelingului urmand ca in zilele 2-5 pielea sa se exfolieze usor. Pacientul va evita expunerea la soare pe perioada efectuarii peelingurilor si inca 2 saptamani dupa finalizarea tratamentului.

Articol scris de dr. AVRAM Elena, Medic Specialist Dermatovenerologie
Foto: freeimages.com

Pana la 31 octombrie 2016 in CM Sphera Marasesti beneficiati de posibilitatea o consultatie dermatologica + o sedinta de peeling chimic superficial (MilkPeel) la numai 178 lei in loc de 210 lei.
Programarile le puteti face telefonic la 0730 654 023, utilizand formularul online disponibil aici sau prin aplicatia Dispensar.

Programeaza-te utilizand aplicatia Dispensar!

2015 © Copyright - Centrul Medical Sphera

Pentru urgente medicale in afara orelor de program apelati oricand, cu incredere 112, numarul unic de urgenta.